Χρώμα Ντάβας Ο.Ε.


Η PEDA-LAC από το 1991 ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο των χρωμάτων(πλαστικών , ακρυλικών , βερνικοχρωμάτων, αστάρια μετάλλων, κ.ά.).
Βασική αρχή της εταιρίας είναι η συνεχής δημιουργία νέων προιόντων αξιόπιστων και τεχνολογικά ελεγμένων, προπαντός όμως η δημιουργία χρωμάτων φιλικά στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Οι απαιτήσεις στο χρωμα όλο και περισσότερο αυξάνονται με αποτέλεσμα η ευθύνη μας απέναντι στους καταναλωτές να γίνεται συνεχώς πιο μεγάλη.
Ήδη είμασταν από τους πρωτοπόρους στη συσκευασία σε πλαστικό ανακυκλώσιμο δοχείο , έτσι αποφύγαμε τη σκουριά, πετύχαμε την καλύτερη αποθήκευση- συντήρηση του χρώματος και την προστασία του περιβάλλοντος.
Κατόπιν είχαμε το πέρασμα από το κιλό στο λίτρο .Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή που σηματοδοτεί ξεκάθαρα την ποιότητα του χρώματος.Αύξηση του όγκου του χρώματος σημαίνει λιγότερα γεμιστικά (ανθρακικό ασβέστιο κ.ά. παρεμφερή υλικά) που μόνο κακό κάνουν στο χρώμα.Έτσι το υλικό γίνεται πιο «καθαρό» από προσμίξεις και κατά συνέπεια ο καταναλωτής έχει καλύτερης ποιότητας χρώμα, εύκολο στην εφαρμογή, με μεγαλυτερη αντοχή και παγκοσμίως ανταγωνίσιμο.
Από το 1999 παράγουμε χρώματα ΧΩΡΙΣ ΑΜΜΩΝΙΑ ,δηλ.σχεδόν ΑΟΣΜΑ.
Από τον Αυγουστο του 2002 σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαικής Ένωσης όλα τα χρώματα υδατικής βάσης δεν πρέπει να περιέχουν συντηρητικό-βιοκτόνο CMIT/MIT πάνω από 15 ppm.
H PEDA-LAC δεν ξεπερνά αυτά τα όρια στα χρώματα βάσης νερού και κατά συνέπεια είναι απολύτως ασφαλή στη χρήση και δεν απαιτούν επισήμανση.
Eπιπλέον στα πλαστικά και ακρυλικά χρώματα οι ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ (Π.Ο.Ε.) ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ 2010 !!!
Όσον αφορά τα χρώματα αλκυδικής βάσης (λαδομπογιές, αστάρια μετάλλων , αντισκωριακά , βερνίκια κ.ά.) η εταιρία μας δεν χρησιμοποίησε μόλυβδο, χρωμικό ψευδάργυρο ή αλλα βλαβερά πρόσθετα από την εναρξή της.
Στην πορεία ύστερα από πολλές δοκιμές και ελέγχους ξεκίνησε η παραγωγή της σειράς προιόντων νερού AQUA. Η σειρά AQUA περιλαμβάνει βερνίκια και ριπολίνες βάσης νερού με προδιαγραφές του 2010. Τα προιόντα είναι άοσμα για το χρήστη και φιλικά στο περιβάλλον!

Δείτε το site: www.davas.gr